Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقام مسوول سازمان بورس با تأکید بر اینکه هر فرد باید حتما با آگاهی و اشراف وارد بازار سرمایه شود، گفت: بازار سرمایه محل خرید و فروش و ضرر و زیان است و چیزی به اسم جبران ضرر در این بازار وجود ندارد.

به گزارش ایران اکونومیست، برخی مخاطبان سامانه فارس من با ثبت موضوع «درخواست جبران ضرر سرمایه‌های کوچک بورس» خواستار رسیدگی مسئولان به این مسئله شدند؛ آنها در این پویش خطاب رئیس‌جمهور نوشتند: «جناب رئیس جمهور با عرض سلام و تحیت فراوان پیشنهاد می‌کنیم برای جبران ضرر افرادی که با سرمایه‌های خرد و کوچک طی دو سال گذشته وارد بازار بورس شده و متضرر شده‌اند، نمادهای بورس و فرابورسی که در آینده عرضه اولیه خواهند شد، را به این افراد اختصاص دهید تا سهام بیشتری توسط این عزیزان خریداری شود و از این طریق ضررها و خسارات این افراد جبران گردد؛ این پیشنهاد هیچ بار مالی برای دولت نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا تعدادی از عرضه‌های اولیه آتی به‌ترتیب برای سرمایه‌های زیر پنجاه میلیون، تعدادی برای سرمایه‌های زیر صد میلیون و تعدادی برای سرمایه‌های زیر دویست میلیون و... ‌اختصاص یابد، این طرح تکمیل و ارتقاء یافته و تا زمانی که ضرر سرمایه‌های خرد جبران گردد ادامه یابد.لطفا در صورت صلاحدید دستور فرمایید مسئولین ذیربط پیگیری نمایند». 

خبرنگار فارس با علم به اینکه در بازار سرمایه هر کس مسئول خرید و فروش و سود و زیان سهام یا اوراق مالی خود است و همان گونه که سود افراد به خودشان برمی‌گردد، زیان آنها نیز متوجه خودشان است، چون بازار سرمایه ذاتا یک بازار‌ دارای نوسان است، موضوع را پیگیری کرد؛ پیش فرض این است کسی که وارد این بازار می‌شود،‌ ریسک و نوسان آن را پذیرفته و نمی‌توان ریسک و نوسان را از این بازار گرفت.

براساس قواعد فقهی ( من له الغُنم،‌فعلیه الغُرم ) هم هر کس که سود یک چیز را می‌برد، زیان آن هم متوجه خودش است.

در این زمینه موضوع را از هادی سلیمی‌زاده، مدیر‌کل روابط عمومی سازمان بورس پیگیری کردیم.

وی با تأکید بر اینکه مسکوت نگه داشتن چنین مسئله‌ای به نفع سهامداران است، گفت:‌ بالاخره برخی سهامداران زیان کرده‌اند و مترصد جبران زیان خود هستند، در یک مقطعی در سال 99 بازار با جمعِ صفر بود؛ یعنی زیان عده‌ای معادل سود عده دیگر بود، یا در بازار ریزشی، زیان بیشتر برخی سرمایه‌گذاران معادل زیان کمتر عده دیگر از افراد حرفه‌ای شد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان بورس با تأکید بر اینکه ورود به بازار بورس باید با اطلاع و آگاهی باشد،‌ گفت: همه عرضه‌های اولیه الزاماً سودآور نیستند، حتی در برخی کشورهای پیشرفته هم در ساختار کارگزاری مانند رابین‌هود که عرضه اولیه شد یا برخی شرکت‌های معتبر مانند گیم استاپ در عرضه اولیه هر سهم 40 دلار عرضه شد، اما بعد از آن قیمت آن به 6 تا 7 دلار کاهش یافت؛ یعنی در هر سهم بیش از 80 درصد ریزش اتفاق افتاد، بنابراین الزاما همه عرضه‌های اولیه سودآور نیست.

وی گفت: در ایامی برخی از سهامداران خُرد هم بدون رعایت اصول معامله‌گری یعنی بدون مطالعه به خرید و فروش سهام اقدام کردند؛ یعنی برخی افراد سهام بدی را در قیمت بالا به اشتباه خریدند یا برخی افراد تحت اغوای سیگنال فروشان قرار گرفتند؛ بنابراین دچار زیان شدند. حال دلیل نمی‌شود که به خاطر یک خطای گذشته، دو خطای جدید مرتکب شویم.

به گزارش فارس، خواسته‌ای که مخاطبان فارس من در قالب پیشنهاد رئیس‌جمهور اعلام کردند، در عمل قابلیت اجرا ندارد، چون سهام جدید که عرضه اولیه می‌شوند، براساس اصول بازار، همه افراد حقیقی از طریق بوک‌بیلدینگ (ثبت سفارش خرید) می‌توانند شرکت کنند و هیچ دلیلی ندارد که به عده‌ای سهام بیشتری اختصاص یابد، میزان مشخص سهام عرضه اولیه بین تعداد متقاضیان توزیع می‌شود. از طرفی معلوم نیست که در آینده عرضه‌های اولیه امروز همان با زیان نشوند.

چون به گفته کارشناسان بازار در عرضه‌های اولیه هم حتما باید با مطالعه و تحلیل وارد شویم و به صرف عرضه اولیه سهام نباید فقط انتظار سودآوری داشت، چون اصل بازار براساس ریسک و بالا و پایین شدن و نوسانات قیمت سهام عمل می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عرضه های اولیه بازار سرمایه عرضه اولیه جبران ضرر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۲۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه ناتمـام رکود در بورس

شاخص‌کل بورس تهران در پایان معاملات آخرین روز هفته با ۱۲‌هزار و ۳۳۱ واحد کاهش مواجه شد و در نهایت در سطح ۲‌میلیون و ۲۱۹‌هزار واحد قرارگرفت؛ این در حالی است که بازار با روند مطلوبی گام به دومین ماه سال گذاشته‌بود. اتمسفر خوشایندی که دوام آن‌چنانی نداشت و طبق روال سال‌گذشته دوران رونق بسیار کوتاهی را تجربه کرد و پس از آن طی ۱۰ روز کاری منفی دنبال شد و در حدود ۹۸‌هزار واحد از شاخص‌کل بورس کاسته شد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ برآیند ورود و خروج پول حقیقی نیز از ابتدای اردیبهشت آن‌چنان مناسب نبوده‌است و از ۱۴روز کاری ۸روز خروج پول حقیقی از بازار رخ‌داده و در حدود یک‌هزار و ۴۴۶‌میلیارد‌تومان نقدینگی طی ۸ روز گذشته از بازار سرمایه خارج شده‌است. این در حالی است که در پایان فروردین پس از کاهش تنش‌های سیاسی انتظار می‌رفت بورس جان تازه‌ای به خود بگیرد، اما این اتفاق رخ نداد و بازار مجددا وارد فاز‌رکودی شد.

دلیل بی رغبتی سرمایه‌گذاران را می‌توان در سیاست‌های انقباضی دولت و نرخ بهره بالا و ادامه‌دار‌بودن قیمت‌گذاری‌های دستوری و دستورالعمل‌های ناگهانی برای شرکت‌ها جست‌وجو کرد که باعث‌شده در سال‌گذشته بورس بازده مناسبی برای سرمایه‌گذاران به ارمغان نداشته‌باشد.

از طرفی سرمایه‌گذاران را به این نتیجه سوق داده که وضعیت رکودی بازار در سال‌جاری ادامه خواهدداشت؛ به همین‌دلیل است که بسیاری از سرمایه‌گذاران به‌دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌هایی مانند ارز، طلا، سکه و خودرو هستند. در چنین شرایطی و با ادامه سیاست‌های سال‌گذشته بهبود وضعیت صنایع بورسی را نمی‌توان انتظار داشت. ادامه‌دار‌بودن فاصله زیاد نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد نیز مشکلاتی برای سرمایه‌گذاری در بازار ایجاد کرده‌است.

این اختلاف باعث ایجاد رانت اقتصادی برای عده‌ای و کاهش سودآوری شرکت‌های صادرات‌محور می‌شود و بر عملکرد این بنگاه‌های اقتصادی در پایان سال‌مالی تاثیر منفی خواهد گذاشت.

این اتفاقات در حالی رخ‌داده که روز دوشنبه که مصادف با سالگرد ریزش تاریخی بورس در ۱۷اردیبهشت ۱۴۰۲ بود، مجددا شاهد ریزش بازار بودیم و انگار سنت ریزش بازار در اردیبهشت ماه همچنان پابرجا خواهد ماند. روز دوشنبه هفته‌جاری نیز در نشست خبری سازمان بورس و اوراق‌بهادار وقایع ۱۷ اردیبهشت سال‌گذشته بررسی شد.

نشستی که به‌نظر می‌رسد تاثیر خاصی بر وضعیت بازار نداشته و حتی اسامی متخلفان نیز پس از گذشت یک‌سال همچنان اعلام نشده‌است. بر همین اساس انتظار می‌رود روند بازار تا پایان فصل بهار به مانند سال‌گذشته کسل‌کننده و کم افت و خیز پیگیری شود. بدین‌صورت که دوران رکود طولانی، در کنار دوران رونق کوتاه که رفتاری نوسانی را در این شرایط پیش‌روی بازار خواهیم‌داشت، تجربه کرد.

درخصوص وضعیت بازار در هفته آینده با توجه به ریزش یکی دو هفته اخیر شاخص‌کل بورس به محدوده حمایتی مهم در ناحیه ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار واحد بسیار نزدیک‌شده و شاید بتوان انتظار داشت ریزش بازار در همین حوالی تا حدودی متوقف شود و از فضای ملتهب ۸روز گذشته کاسته شود.

البته باید توجه داشت که از شنبه ۲۲‌اردیبهشت حدودا ۳۰‌هزار میلیارد‌تومان اوراق اخزا منتشر خواهد شد و انتشار این اوراق در کوتاه‌مدت می‌تواند تاثیر منفی بر بورس بگذارد.

دیگر خبرها

  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد